امروز برابر است با :1403-06-18
تفاوت کولر آبی با سلولزی

تفاوت کولر آبی سلولزی نسبت به کولر آبی پوشالی در چیست؟

مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی نسبت به کولر آبی در مسائل بهداشتی و سلامتی و همین طور در مصرف انرژی آنهاست. همچنین میتوان اشاره کرد که قیمت کولر گازی سلولزی به دلیل نوع ساختار و ویژگی های برتر بهداشتی بیش تر است. در ادامه به مقایسه این دو نوع محصول پرداخته شده است. در صورتی که قصد خرید کولر آبی برای منزل یا محیط کار خود را دارید، حتما با ما همراه باشید.

قدرت خنک کننده

برای تعیین قدرت خنک کنندگی این دو نوع خنک کننده، باید کارایی محیط های تبخیر آنها را در نظر بگیریم. کیسه های پارچه ای در خنک کننده های آبی ناهمگن هستند و به مرور زمان تغییر می کنند، که منجر به کاهش راندمان تا حدود 20 درصد می شود. در مقابل، ساختار همگن پدهای سلولزی از نفوذ هوای گرم جلوگیری می کند و قدرت خنک کنندگی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

 الزامات نگهداری

کولرهای آبی معمولاً نیاز به تعویض سالیانه روکش های پارچه ای خود دارند. در مقایسه، لنت های سلولزی دوام بیشتری دارند و طول عمر آنها بین 3 تا 5 سال است و می توان آنها را بدون از دست دادن شکل تمیز کرد. این باعث می شود خنک کننده های سلولزی از نظر نگهداری راحت تر و مقرون به صرفه تر باشند.

 مصرف برق

در حالی که کولرهای آبی به طور کلی در مقایسه با کولرهای گازی برق کمتری مصرف می کنند، تفاوت هایی در مصرف انرژی در انواع خنک کننده ها ، مانند کولر آبی کوچک، وجود دارد. هنگامی که رطوبت نسبی هوای بیرون در تابستان کمتر از 15 درصد است، پدهای سلولزی می توانند دمای هوای خروجی را تا 15 درجه سانتیگراد کاهش دهند. این افزایش راندمان خنک کننده، منجر به مصرف انرژی کمتر در مقایسه با خنک کننده های آبی پلاستیکی می شود.

مقایسه کولر آبی سلولزی با کولر آبی

 مصرف آب

قدرت خنک کنندگی بالاتر خنک کننده های سلولزی منجر به تبخیر آب بیشتر می شود که منجر به مصرف آب بیشتر در مقایسه با خنک کننده های سنتی می شود. بنابراین خنک کننده های آبی پلاستیکی نسبت به خنک کننده های سلولزی، آب کمتری مصرف می کنند.

 ملاحظات بهداشتی

نگرانی هایی در مورد خطرات بالقوه سلامتی با استفاده از خنک کننده ها مطرح شده است، زیرا آنها می توانند باکتری ها را به محیط داخلی وارد کنند. در خنک کننده های معمولی، سطوح مرطوب می توانند حاوی باکتری ها و ویروس ها باشند، که ممکن است در هوا پراکنده شوند. در مقابل، پدهای سلولزی تجزیه نمی شوند و ساختار منسجمی دارند که از رشد باکتری ها جلوگیری می کند. ترکیبات به کار رفته در پدهای سلولزی نیز کمتر باعث ایجاد آلرژی می شوند و آنها را به گزینه سالم تری برای کاربران تبدیل می کنند. از آنجایی که بحث سلامت، بسیار دارای اهمیت است، پیشنهاد می شود پیش از اقدام به خرید کولر آبی، حتما در گوگل “کولر آبی” را همراه با “دماجت” جست و جو کنید، تا از اطلاعات دقیق متخصصان آنها بهره ببرید.

 ملاحظات هزینه

قیمت کولر آبی سلولزی، به دلیل گرانی لنت های سلولزی، عموماً بالاتر از قیمت کولر آبی است. برای کسانی که بودجه محدودی دارند، این تفاوت قیمت می تواند عامل مهمی در فرآیند تصمیم گیری باشد.

 تفاوت کولر آبی پوشالی و سلولزی

امکان تبدیل

امکان تبدیل خنک کننده های آبی پلاستیکی به خنک کننده های سلولزی و بالعکس وجود دارد، زیرا هر دو نوع از ساختارها و اجزای مشابه موتور استفاده می کنند. نکته کلیدی در هنگام تبدیل، تفاوت در انواع درب های آن و اندازه لنت است.

پد های سلولزی

پدهای سلولزی به عنوان یک محیط خنک کننده تبخیری استفاده می شوند، که از لایه های متعدد کاغذ کرافت راه راه با حفظ آب استثنایی ساخته شده است. این لایه ها برای افزایش دوام و جلوگیری از خراب شدن در معرض رطوبت با رزین پردازش می شوند. طراحی ساختاری پدهای سلولزی امکان توزیع یکنواخت آب، به حداکثر رساندن تماس سطحی با هوا و تضمین تبخیر مطلوب را بدون انتقال قطرات رطوبت به هوا فراهم می‌کند و در نتیجه راندمان خنک‌کننده را افزایش می‌دهد. با همپوشانی لایه‌ های کاغذ کرافت در زوایای مختلف، یک الگوی هندسی مشخص به دست می‌آید که جریان آب و عبور هوا را یکنواخت می‌کند.

ویژگی های کلیدی پدهای سلولزی شامل جذب آب بالا و عملکرد مویرگی آن است که توزیع یکنواخت رطوبت را تضمین می کند. این پدها خود تمیز شونده هستند و از رسوب گیری و هجوم آفات جلوگیری می کنند. با طول عمر حداقل سه سال، راندمان خنک کننده بیشتری را در مقایسه با جایگزین هایی مانند پوشال، با مزایایی مانند نصب آسان، حداقل کاهش ارتفاع و نگهداری کارآمد ارائه می دهند.

پدهای سلولزی به دلیل افت فشار کم در هنگام خیس شدن، با مصرف انرژی کمتر متمایز می شوند و به دلیل داشتن مواد خام برتر، احتباس آب بیشتر و کاهش رسوب را دارند. آنها همچنین رشد کپک و باکتری را مهار می کنند و ورود گرد و غبار را از طریق ساختار چند لایه خود کاهش می دهند و در اندازه ها و ضخامت های مختلف موجود هستند.

تولیدکنندگان مهم پد سلولزی در سوئد، چین، هند، تایوان، پاکستان و ایران قرار دارند. با توجه به ماهیت سبک وزن و در عین حال حجیم آنها پس از تولید، حمل و نقل این پدها می تواند پرهزینه باشد. در نتیجه، بسیاری از تولیدکنندگان پیشرو، تأسیس واحدهای تولیدی محلی در بازار های کلیدی را برای کاهش هزینه ‌های حمل‌ونقل و پاسخگویی مستقیم به تقاضا های منطقه ترجیح می‌دهند.

سخن نهایی

در حالی که کولرهای آبی و کولرهای سلولزی مزایای خود را دارند، انتخاب در نهایت به عواملی مانند قدرت خنک کننده، نیازهای تعمیر و نگهداری، مصرف انرژی و آب، ملاحظات بهداشتی، هزینه و پتانسیل تبدیل بین انواع بستگی دارد. در نهایت به منظور ایجاد اطمینان، پیش از خرید کولر آبی به سایت مرجع تخصصی کولر آبی مراجعه کنید.

اشتراک گذاری