امروز برابر است با :1403-05-06

بازار فارکس

به گزارش وبسایت “فایننس آکادمی” هر کسی که به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی علاقه‌مند است، قطعاً با نام بازار فارکس آشنا است. فارکس، یک بازار مالی بین‌المللی است که امروزه به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی جهان شناخته می‌شود. در اینجا، با معرفی فارکس به عنوان یک بازار مالی بین‌المللی و نحوه عملکرد آن آشنا خواهید شد. سپس، روش‌های فعالیت در این بازار بررسی خواهد شد.

فعالیت در بازارهای مالی مانند فارکس (Forex) امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و اینترنت، به‌طور قابل توجهی ساده‌تر و دسترسی‌پذیرتر شده است. بدون توجه به مکان فیزیکی، افراد می‌توانند به راحتی از طریق پلتفرم‌های معاملاتی موجود به بازارهای جهانی متصل شده و با یک کلیک، در معاملات خرید و فروش دارایی‌های مورد نظرشان شرکت کنند. میان بازارهای مالی مختلف، فارکس به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و بزرگترین بازارهای مالی جهان شناخته می‌شود.

تاریخچه شکل‌گیری بازارهای مالی در جهان

بازارهای مالی در جهان به‌دلیل نیاز کشاورزان به تبادل محصولات فایده‌بردار و نیاز طبقه ثروتمند به سرمایه‌گذاری بدون انجام کارهای اضافی ایجاد شد. ابتدا، مردم دارایی‌های خود را به طلا تبدیل می‌کردند و در خانه‌های خود نگه می‌داشتند. اما به مرور زمان، متوجه شدند که با این روش، نمی‌توانند ثروتمند شوند. بنابراین، تصمیم گرفتند که با پول خود تجارت کنند. اما برای شروع، سرمایه‌ای که حاصل سال‌ها کارکردن پدرانشان بود، کافی نبود. بنابراین، باید شریکی پیدا کنند.

در ابتدا، این شراکت‌ها بین دو نفر انجام می‌شدند، اما با افزایش تعداد سرمایه‌گذاران، مفهوم شراکت بین دو نفر از بین رفت و جای خود را به شراکت بین چندین نفر داد. این کار باعث کاهش خطرات سرمایه‌گذاری شد.

پس از گذشت زمان، شرکت‌ها شکل گرفتند و برگه‌هایی به نام برگه سهم منتشر کردند تا افراد بتوانند با خرید آن‌ها به‌نوعی سهامدار شرکت شوند. این شرکت‌ها به تدریج زیادتر شدند و بازار بورس کنونی را که ما می‌شناسیم، شکل دادند.

در حال حاضر، بازارهای مالی نقش اساسی در اقتصاد جهانی ایفا می‌کنند. آنها به شرکت‌ها امکان می‌دهند سرمایه مورد نیاز خود را برای رشد و توسعه کسب‌وکار جذب کنند و همچنین، به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا سرمایه خود را در شرکت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند و از سود حاصله بهره‌مند شوند.

تاریخچه بازار فارکس

تاریخچه بازار فارکس به دوران پس از پایان جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد، زمانی که جهان به یک دوره از بی‌نظمی و عدم ثبات اقتصادی وارد شد. پس از جنگ، بسیاری از کشورها با مشکلات اقتصادی جدی روبرو بودند و استحکام ارزش ارزها نیز به چالش کشیده شد. این شرایط، منجر به ایجاد یک قرارداد معروف به “برتون وودز” شد که در آن نرخ تبادل ارزها مقابل طلا تعیین می‌شد.

اما این سیستم به سرعت قدیمی شد زیرا با رشد اقتصادی کشورها، نرخ‌های ارز به طور متفاوتی تعیین می‌شدند. سال ۱۹۷۱ شاهد پایان این سیستم بود، زمانی که سیستم برتون وودز رسماً منسوخ شد و بازار فارکس به شکلی جدید شکل گرفت. در این سیستم جدید، نرخ ارزها توسط عرضه و تقاضا تعیین می‌شد.

در دهه ۱۹۹۰ با گسترش اینترنت، کارگزاران خرده‌فروشی شروع به فعالیت در بازار فارکس کردند، این امر به لطف پلتفرم‌های معاملاتی آنها و دسترسی آسان به اینترنت، امکان دسترسی به بازار فارکس را برای افرادی از همه نقاط جهان فراهم آورد. این تغییرات باعث شد که فارکس به عنوان یک بازار مالی بین‌المللی شناخته شود که توسط عرضه و تقاضا نرخ ارزها تعیین می‌شود.

انواع بازارهای مالی محیط‌هایی هستند که افراد قادرند دارایی‌های مالی از جمله سهام، اوراق قرضه و ارز را خریداری، فروش و معامله کنند.

رایج‌ترین انواع بازارهای مالی 

  1. بورس: اینجا مکانی است که افراد می‌توانند سهام مالکیت شرکت‌ها را خریداری و فروشند.
  2. بازار اوراق قرضه: این بازار مکانی است که مردم می‌توانند اوراق بدهی صادر شده توسط دولت‌ها و شرکت‌ها را خریداری و فروشند.
  3. بازار کالا: در اینجا مردم می‌توانند مواد اولیه مانند نفت، طلا و گندم را خریداری و فروشند.
  4. بازار مشتقه: این بازار مکانی است که افراد می‌توانند قراردادهایی را بخرند و بفروشند که ارزش آنها از قیمت یک دارایی پایه به دست می‌آید.
  5. بازار ارز دیجیتال: اینجا یک بازار جهانی غیرمتمرکز برای خرید، فروش و تجارت ارزهای دیجیتال و توکن‌های مختلف است.
  6. بازار فارکس: اینجا مکانی است که مردم می‌توانند در آن ارز خرید و فروش کنند. در این بازار، معامله‌گران به معامله جفت ارزها با یکدیگر می‌پردازند. حجم معاملاتی که روزانه در بازار فارکس صورت می‌گیرد خیلی بیشتر از بازار بورس و بازار ارزهای دیجیتال است.

این محتوای یک رپورتاژ آگهی تبلیغاتی است.

اشتراک گذاری