پاییز و زمستان، فصل شیوع سرماخوردگی و سایر عفونت های ویروسی است و درست است که عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی درمان اختصاصی ندارند، اما بعضی داروهای غیر شیمیایی هستند که می توانند علائم بیماری را کاهش داده و بیماری را تسکین دهند.
دمنوش گیاهی معرفی می شود که می توانند علائم سرماخوردگی را کاهش دهند
دمنوش بابونه: بابونه خاصیت آرامبخشی دارد و برای کاهش التهاب گلو و تسکین سرفه های خشک مفید است. همچنین به خواب آرام کمک می کند.
دمنوش آویشن: آویشن خاصیت ضد عفونی کننده و خلط آور دارد و برای بهبود عفونت های دستگاه تنفسی مناسب است. موارد استفاده این دمنوش رفع سرفه و گلودرد و تسهیل خروج خلط است.
دمنوش نعناع: منتول موجود در نعناع به باز شدن سینوس ها و کاهش سردرد کمک می کند. کاهش گرفتگی بینی و باز کردن مجاری تنفسی از جمله آثار مصرف این دمنوش است.
دمنوش لیمو و عسل: این دمنوش به تقویت سیستم ایمنی و تسکین گلودرد کمک می کند. ترکیب لیمو و عسل ضدباکتری است و گلو را نرم می کند.
دمنوش زنجبیل: زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش حالت تهوع و خستگی نیز کمک می کند. کاهش التهاب گلو، رفع گرفتگی بینی و تقویت سیستم ایمنی موارد استفاده این دمنوش گیاهی مفید هستند.
دمنوش گل گاوزبان: این دمنوش آرامبخش است و به بهبود علائم تنفسی کمک می کند.
دمنوش دارچین: دارچین خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و به دلیل طبع گرمش بدن را هم گرم می کند. این دمنوش در تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی اثر بخشی دارد.
دمنوش گل ختمی: این دمنوش خاصیت ضد التهابی دارد و به بهبود تحریکات گلو و کاهش سرفه های خشک کمک می کند.
دمنوش میخک: دمنوش میخک خاصیت ضد درد و ضدعفونی کننده دارد و گلودرد را کاهش می دهد.
دمنوش عناب: عناب غنی از ویتامین C است و به کاهش التهاب و کاهش سرفه تقویت بدن کمک می کند.
برای درست کردن هر یک از این دمنوش ها فقط نیاز است یک قاشق چای از گیاه خشک شده یا تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید و منتظر بمانید تا دم بکشد. زمان دم کردن دمنوشها معمولا بین ۵ تا ۱۰ دقیقه است. برای بهبود طعم دمنوش ها می توانید از عسل یا لیمو هم استفاده کنید.
نکته مهم: در مصرف دمنوش ها زیاده روی نکنید و در صورت ابتلا به بیماری های خاص مثل دیابت و فشار خون بالا یا در صورت بارداری، حتما با پزشک مشورت کنید.