هر ماده غذایی که pH آن بالاتر یا پایین تر از خنثی باشد (اسیدی یا بازی باشد)، می تواند به مینای دندان آسیب برساند. غذاها و نوشیدنی های حاوی قند می توانند باکتری های دهان شما را تغذیه کنند و این باکتری ها به نو به خود اسید تولید می کنند که می تواند به مینای دندان شما آسیب برساند.
یخ
جویدن یخ می تواند دندان ها را بشکند یا تضعیف کند، به خصوص که مینای دندان با افزایش سن نازک می شود. حتی دندان هایی که در شرایط خوبی هستند، نیز ممکن است با جویدن یخ آسیب ببینند.
چیپس های ترد
لبههای تیز این خوراکی می تواند به لثه یا سقف دهان آسیب بزند. همچنین اگر کسی دندان آسیب دیده ای داشته باشد یا دندانی که روت کانال (عصبکشی) شده باشد، باید با احتیاط این چیپس ها را مصرف کند.
میوه های خشک
به دندان ها می چسبند و با اینکه قند این میوه ها طبیعی است، اما با توجه به بالا بودن میزان قند آنها و تغذیه باکتری ها از این قند و تولید اسید باعث پوسیدگی دندان می شوند.
کراکرها
کراکرها (بیسکوئیت های نازک و ترد) یک میان وعده نشاسته ای هستند که باکتری ها به راحتی آنها را به قند تجزیه می کنند. خمیری که پس از خوردن کراکرها ایجاد می شود، می تواند باعث تغذیه باکتری ها شود.
آبنبات های چسبناک و شیرین
کارامل ها، پاستیل ها، تافی ها و آبنبات های ترش می توانند به دندان ها بچسبند و منبع تغذیه باکتری ها شوند. آبنبات های چسبنده به ویژه به مکان هایی از دندان ها که دسترسی مسواک به آنها سخت است آسیب می رسانند.