امروز برابر است با :1403-09-22

اگر به طور مدام از حال و روز خود شکایت می کنید: بخوانید!

آیا شما فردی هستید که خود را به عنوان یک “شاکی سریالی” معرفی می کنید؟ به نظر می رسد شکایت مداوم از وضعیت خود می تواند در دراز مدت تأثیرات نامطلوبی بر سلامت شما داشته باشد. سه دلیل علمی برای هشدار دادن در مورد این اثرات منفی: شکایت، هیپوکامپ را کوچک می‌ کند، کورتیزول ترشح می‌ کند و مسیرهای عصبی برای تفکر منفی ایجاد می‌ کند.

بفهمیم شکایت مداوم از وضعیت خود چگونه بر مغز تأثیر می گذارد؟

باعث ترشح هورمون کورتیزول می شود

وقتی مدام از حال و روز خود شکایت می‌ کنیم، یک واکنش زنجیره‌ ای در مغز ایجاد می‌ کند که می‌ تواند اثرات کوتاه‌ مدت و بلند مدت قابل‌ توجهی داشته باشد.

شکایت از حال و روز خود کردن آمیگدال را فعال می‌ کند، بخشی از مغز که احساساتی مانند استرس و ترس را پردازش می‌ کند. این فعال سازی هورمون های استرس مانند کورتیزول را آزاد می کند که برای کمک به بدن در پاسخ به چالش های فوری طراحی شده است.

شکایت مکرر می تواند باعث افزایش سطح کورتیزول شود و این منجر به یک حالت استرس مداوم می شود که می تواند عملکرد شناختی را مختل کند، توانایی مغز برای تفکر انتقادی را کاهش دهد و بر حافظه تأثیر بگذارد.

تغییرات فیزیکی در مغز

هیپوکامپ بخشی از مغز است که عمدتا مسئول حافظه و تصمیم گیری است و شکایت مداوم از حال و روز خود می تواند بر ساختار و عملکرد آن تأثیر بگذارد و رفتار را تغییر دهد.

وقتی این کار را تکرار می کنیم، سعی می کنیم از سرزنش خود فرار کنیم و مسئولیت را بر دوش عوامل خارجی قرار دهیم. تمرکز بر مشکلات به جای راه حل ها باعث می شود که قشر جلوی مغز که در تفکر منطقی و تصمیم گیری درگیر است کمتر فعال شود. این همچنین باعث می شود که فکر کردن به وضوح یا حل مسائلی که از آنها ناراضی هستید دشوارتر شود.

سایر عوارض جسمی شکایت های مکرر از وضعیت خود

از نظر اثرات طولانی مدت، شکایت مزمن می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض کورتیزول بالا می‌ تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند، خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی را افزایش دهد و به اضطراب و افسردگی کمک کند. همچنین می‌ تواند منجر به کاهش کلی رضایت از زندگی شود، زیرا تفکر منفی معمول تمرکز بر نتایج و راه‌ حل‌ های مثبت را دشوار می‌ کند.

برای مقابله و کاهش این اثرات، تمرین‌ هایی مانند تمرکز حواس، قدردانی و بازسازی شناختی را برای کمک به آموزش مجدد مغز به سمت الگوهای فکری سازنده‌ تر و مثبت‌ تر می تواند موثر باشد.

سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.

اشتراک گذاری