آویشن گیاهی مدیترانه ای و کوهی است که بوی تند و خاکی داشته و برای مصارف غذایی و دارویی استفاده می شود، همچنین این گیاه به صورت خشک شده، پودری در غذاها، انواع دمنوش ها و چای برای درمان سرماخوردگی و … استفاده می شود.
فواید مصرف چای آویشن
چای آویشن برای سلامتی انسان فواید زیادی دارد. از خواص چای آویشن می توان به درمان دردهای شکمی، تسکین دردهای قاعدگی، افزایش ادرار، درمان سرفه و آنفلونزا، کمک به درمان روماتیسم، درمان دردهای ملتحمه و پیشگیری از سقط جنین اشاره کرد.
از دیگر خواص چای آویشن درمان کم خونی است. چای آویشن بوی بد دهان و آفت دهان را می تواند درمان کند. یکی دیگر از خواص چای آویشن کمک به بهبود بیماران کلیوی و بیماران مثانه است. در مورد خواص چای آویشن برای خانم ها می توان به دفع خونریزی های رحم و ترشحات غیر طبیعی اشاره کرد.
خواص کلی آویشن در یک نگاه
- جلوگیری از سرفه کردن: اسانس آویشن، که از برگ های آن به دست می آید، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی سرفه استفاده می شود.
- ضد عفونی کردن: کپک یک آلاینده رایج و بالقوه خطرناک در هوا است که می تواند در خانه شما کمین کند. هنگامی که آن را شناسایی کردید، می خواهید اقدامات لازم را برای خلاص شدن از شر آن یک بار برای همیشه انجام دهید.
- درمان مشکلات تنفسی: از دیگر خواص آویشن آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک بودن آن است. آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرفه مؤثر است. آویشن همچنین برای درمان گلو درد و سردرد مفید است. آویشن برای مقابله با عفونت های مجاری تنفسی فوق العاده است.
سخن پایانی
آویشن در کنار خواص جادویی و بی نظیری که دارد اما استفاده بی رویه این گیاه، می تواند به بدن ضرر وارد کرده و فرد را دچار مشکلات گوارشی، پوستی و قلبی کند.
آویشن امکان ایجاد آلرژی در بدن فرد، تأثیر منفی بر غده تیروئید، عدم استفاده در دوران بارداری و شیردهی، التهاب پوستی، تداخل دارویی با داروهای ضد تیروئید، خطرناک برای کودکان زیر ۱۰ سال، و همچنین به خطر انداختن سلامت قلب یعنی استفاده زیاد از آن باعث ایجاد تشنج، ایست قلب، تندی نفس و کما در فرد خواهد شد.