جوانه ماش امروزه به عنوان یکی از غذاهای گیاهی مفید محسوب می شود که حاوی ترکیبات مورد نیاز برای بدن است. در واقع، این جوانه ها، عطر و طعم ملایمی دارند و سرشار از ویتامین ها و مزایا برای سلامتی بدن هستند.
جوانه ماش، خوراکی کم کالری و سرشار از ویتامین ها، با خواصی مانند بهبود گوارش و تقویت سیستم ایمنی، به راحتی در خانه قابل تهیه است.
جوانه های ماش، یک منبع عالی از پروتئین با کیفیت بالا هستند و به طور متوسط حدود ۵ گرم پروتئین را با مصرف یک فنجان جوانه ماش دریافت می کنید. الیاف رژیمی که در جوانه های ماش وجود دارند، سلامت گوارشی ما را بهبود می بخشند و همچنین باعث کاهش وزن می شوند.
جوانه های خوش رنگ ماش همچنین دارای کالری کمی هستند و هیچ چربی ندارند که در مورد کاهش وزن و بهبود سلامت قلب و عروق، بسیار مؤثر و تأثیرگذار خواهند بود.
بعضی از ترکیبات دیگر موجود در جوانه های ماش، ویتامین B۶، آهن، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، نیاسین، تیامین، روی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر و مس و … هستند و حضور این ترکیبات برای بدن بسیار مفید می باشند و تعدادی از مزایا مانند: بهبود متابولیسم، بهبود بینایی، مدیریت سطح کلسترول، ارائه مزایای آنتی اکسیدان، بهبود سلامت قلب و عروق و … را فراهم می کنند.
همچنین حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک هستند که به بدن کمک می کنند تا پروتئین ها و کربوهیدرات ها را به آسانی هضم کنند؛ این آنزیم ها توسط بدن ما تولید می شوند به طوری که می توانند به هضم پروتئین و کربوهیدرات کمک کند.
جوانه ماش برای کمک به سلامت سیستم ایمنی بدن
آهن در بدن برای اکسیژن و خون حیاتی است و در تولید گلبول های قرمز مفید است. بدن برای پیشگیری از کم خونی، به اندازه کافی به آهن نیاز دارد. مقدار بسیار زیادی از آهن در هموگلوبین یافت می شود که مسئول انتقال اکسیژن به تمام اندام های بدن است و آنها را سالم و مقاوم نگه می دارد. بدن شما همچنین به اکسیژن نیاز دارد تا رشد و حرکت عضلانی سالم و همچنین عملکرد شناختی سالم را حفظ کند.
طرز تهیه جوانه ماش در خانه به صورت طبیعی
همچنین برای پرورش جوانه های ماش یک کار ساده است که به راحتی می توانید در خانه و بدون نیاز به هر تجهیزات انجام دهید. مقدار مورد نیاز از جوانه ماش را داخل یک ظرف بریزید. این ظرف می تواند بطری شیشهای، کاسه شیشه ای و حتی یک شیشه فولادی باشد. اما یک ظرف شیشهای در دار بسیار بهتر خواهد بود، زیرا به شما اجازه میدهد تا بتوانید نظاره گر روند رشد جوانه ها باشید.
آب سرد را به شیشه اضافه کنید و اطمینان حاصل کنید که جوانه ها کاملاً در آب فرو می روند. اجازه دهید ۱۲ ساعت بماند و سپس آب را تخلیه کنید. این کار را دو بار تکرار کنید و آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
حالا برای هفته آینده، شیشه را دو بار در روز پر کنید و تخلیه کنید و همچنین اطمینان حاصل کنید که ماش در آب غوطه ور نمی شوند و فقط مرطوب و تمیز هستند. ماش در طی یک هفته شروع به رشد می کنند.
هنگامی که جوانه ها به اندازه مورد نظر رسیدند، پس از آن شستشوی نهایی را انجام دهید و آنها را تخلیه کنید. حالا شما می توانید آنها را در یخچال قرار دهید و در طول ۷ روز آینده از مصرف آنها لذت ببرید. به یاد داشته باشید که آنها را در یخچال نگه دارید و نه در دمای اتاق، زیرا ممکن است در دمای اتاق خراب شوند و همچنین احتمال بالایی از رشد باکتری در میان آنها وجود دارد.