امروز برابر است با :1403-08-22

آیا خواب ضعیف در میانسالی با تسریع پیری مغز مرتبط است؟

بر اساس یک مطالعه، اسکن‌ های مغزی سطوح بالاتری از انقباض نشانه‌ ای از پیری مغز را در بین افرادی که کیفیت خواب پایینی در اوایل میانسالی داشتند، نشان داده است.

گروهی متشکل از 589 نفر با میانگین سنی 40 سال هم در ابتدای مطالعه و هم پنج سال بعد به پرسشنامه های خواب پاسخ دادند. 15 سال پس از شروع مطالعه، شرکت کنندگان مغزشان را اسکن کردند.

کلمانس کاوایل از دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو و نویسنده مسئول تحقیق: “مطالعه ما که از اسکن مغز برای تعیین سن مغز شرکت کنندگان استفاده کرد، نشان می دهد که خواب ضعیف با نزدیک به سه سال پیری بیشتر مغز در اوایل دوران میانسالی مرتبط است.” این مطالعه منتشر شده در مجله Neurology، منتشر شده است.

کاوایل گفت: عادات خواب ضعیف با تفکر و حافظه ضعیف در زندگی بعدی مرتبط است و افراد را در معرض خطر بیشتری برای زوال عقل قرار می دهد.

عادات خواب شرکت کنندگان به این صورت طبقه بندی شد: مدت زمان کوتاه خواب، کیفیت بد خواب، مشکل در به خواب رفتن، مشکل در خواب ماندن، بیدار شدن در صبح زود و خواب آلودگی در طول روز.

بنابراین، آنها را بر اساس سطوح پایین، متوسط ​​و زیاد عادات خواب ضعیف به سه گروه تقسیم کردند. محققان گفتند که انقباض مغزی که در اسکن‌ های مغزی آشکار شد برای اندازه‌ گیری سن مغز مورد استفاده قرار گرفت و سطوح بالاتر نشان‌ دهنده سن بیشتر بود.

تیم تحقیقاتی دریافتند که افرادی که سطح متوسطی از عادات بد خواب داشتند، به طور متوسط ​​1.6 سال از افرادی که خواب ضعیف داشتند، سن مغزشان 1.6 سال بیشتر بود. مشخص شد افرادی که سطوح پایین خواب ضعیف داشتند، میانگین سن مغزشان 2.6 سال بیشتر بود.

یافته‌ های ما اهمیت پرداختن به مشکلات خواب را در مراحل اولیه زندگی برای حفظ سلامت مغز، از جمله حفظ یک برنامه خواب ثابت، ورزش، اجتناب از کافئین و الکل قبل از رفتن به رختخواب و استفاده از تکنیک‌ های تمدد اعصاب نشان می‌ دهد. کریستین یاف، نویسنده از دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو، گفت: نویسندگان نوشتند: «خواب ضعیف با بالا رفتن سن مغز در میانسالی مرتبط بود و اهمیت بررسی مداخلات اولیه خواب برای حفظ سلامت مغز را برجسته می‌ کند.

اشتراک گذاری